5 redenen waarom je Food Truck Festival TREK niet mag missen!

– En foto’s die het bewijzen.

Ben jij een echte Bourgondiër? Lust jij wel een speciaal biertje (of twee)? Vind jij het ook gaaf om de nieuwste Foodtrucks te ontdekken in een openlucht restaurant met relaxte muziek en optredens? Ja? Dan zit je bij Food Truck Festival TREK goed!

Afgelopen weekend was het aan Eindhoven om de 2de editie van TREK Eindhoven te organiseren. Lekker eten, live muziek, mooi weer en goed gezelschap. Wat kan een mens nog meer wensen? Niet veel, daarom 5 redenen waarom jij de volgende editie zeker niet mag missen!

1. Food, Food, Food

Oké, het is dan ook wel een Food Truck Festival en dat er lekker en veel eten is, is een open deur. Maar… Food Truck Festival TREK tovert parken om tot een groot en gezellig openlucht restaurant met tientallen mobiele keukens die allemaal nét iets anders zijn dan de standaard friet Foodtruck (natuurlijk ook heel lekker). Een paar voorbeelden;

The Duck Truck: Pak jij telkens ook weer naar een broodje pulled pork? Vanaf nu niet meer! Pulled Duck is het pulled broodje dat je geproefd moet hebben! Een overheerlijke Franse brioche, daarop zelfgemaakte uienjam, rucola, mosterd, confit de canard en als topping heb je de keuze uit blauwe kaas, geitenkaas of cheddar en dit alles met honing truffelsaus. Daarvoor alleen zou je al naar TREK gaan.

Een drietal green-egg barbecues staan te roken. Daarachter staan een aantal mannen met leren schorten die met grote messen een stuk flank-steak staan te snijden. “Het vergeten stukje vlees” volgens de mannen. Aan de flank-steak zit nog een stukje vet wat wegsmelt tijdens het grillen (3 uur lang), waardoor er een super sappig stuk vlees overblijft. Het resultaat: een heerlijk broodje flank-steak.

Poké Bowl foodtruck: kleurrijke bakjes met rijst, rauwe vis (gegaard in zuur) en toevoeging van veel groenten. Hawaïanen en zijn er dol op. In Amerika vind je het al op elke hoek van de straat en nu is de Poké Bowl ook te krijgen op ons eigen Nederlandse Food Truck Festival.

Bakblik. Dat TREK festival voor iedereen is blijkt maar weer met Bakblik; het aanbod is vers, zelfgemaakt en volledig vegan, plantaardig dus. Halal, vegetarisch en biologisch is allemaal beschikbaar.

Voor een toetje kan je terecht bij Madame Cocos: de lekkerste cocosballen met pure of witte chocolade en zelfs met gember en peper.

2. Gratis

Het festival is gratis, daar hoef ik denk ik niet veel aan toe te voegen waarom dit fijn is. We blijven tenslotte toch Nederlanders.

3. Meer dan alleen food

Food Truck Festival TREK is een beleving. Je kan er natuurlijk terecht voor de gaafste Food Trucks maar wat denk je van een speciaal bier area, een super grote wijnbar, overheerlijke cocktails en Tia Maria coffee. Maar ook theater voorstellingen, een plek waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven met zelfgemaakte fruit stokjes, een eigen koksmuts knutselen, schminken en genieten van de leukste attracties. Zit je haar niet goed? Ga dan even binnen bij de mobiele barbershop en geniet op een old skool manier van een ‘hot shave’. Daarnaast zijn er natuurlijk ook live bandjes die de sfeer neerzetten, sit back en luister in relaxte lounge banken.

4. Altijd in de buurt

Wat TREK nu zo fijn maakt is dat het door heel het land TREKT. Van Rotterdam tot Maastricht, van Utrecht tot Enschede. Geen excuus dus om dit jaar niet even binnen te glippen bij één van de 9 TREK festivals. Bekijk op de website van TREK welke festivals er bij jou in de buurt komen.

5. Sfeer

Of je nu ’s middag lekker gaat lunchen, rond het avondeten komt of ’s avonds tussen de verlichte bomen staat te genieten van een vers gemaakte hot dog met je vrienden, sfeer is er op ieder moment van de dag te vinden. Overal hangen mooie lampen en lampionnen die op het terrein een unieke sfeer creëren en bovendien zien alle foodtrucks er gelikt uit.

5 mooie (en lekkere) redenen toch!? Bekijk onderstaande foto’s voor een sfeerimpressie van Food Truck Festival TREK Eindhoven en bekijk hier welke TREK festivals we nog tegoed hebben om van te genieten!