Oak
Follow us

Pindakaas komt oorspronkelijk uit Canada. Hier werd het in 1884 ontwikkeld vanwege een pinda-overschot. Voor de allerlekkerste pindakazen hoef je gelukkig niet naar de andere kant van de oceaan – die vind je gewoon bij De Pindakaaswinkel in Nederland! Deze pindabazen hebben zelfs een eerbetoon aan pindakaas uitgebracht in de vorm van een receptenboek: Pindakaas. OAK Food nam de foodfotografie, foodstyling en een gedeelte van de receptontwikkeling op zich en voorkwam daarmee dat er ooit nog een overschot aan pinda’s zou zijn.

In de recepten van Pindakaas is er natuurlijk één belangrijke hoofdrolspeler: pindakaas. Dat wil niet zeggen dat de recepten saai zijn, of veel op elkaar lijken. OAK Food is op zoek gegaan naar een combinatie van ingrediënten die goed samengaan. Dit betekent dat de balans perfect moet zijn en de verschillende smaken en texturen op elkaar moeten aansluiten. Een van onze favorieten uit het boek is het toetje met bastogne, vla, pindakaas en vers fruit.

Pindakaas