Over

FILOSOFIE OAK FOOD

Houdt van goed eten, Speciaal bier en humor.
Wil veel rondjes om de wereld reizen.
Kan niet zingen. Wel koken.
Een echt ochtend mens.
Kan intens genieten van een goede kop koffie.
Goed in het creëren van een beleving met foto’s.
Fotografeert en neemt je mee in unieke food verhalen.
Owner OAK Food.

Foto header: Wanderbrooks

Logo OAK Food Photography

Het is belangrijk dat we worden geïnspireerd. Dat we worden geraakt door unieke persoonlijkheden, belevingen, plaatsen en beelden die de essentie van het leven weerspiegelen. Ik geloof dat samen eten en het eten op je bord dé manier is om de wereld te ontdekken. Eten leert je over culturen en beleef je de wereld en de mensen om je heen. Want eten is meer dan eten alleen.

Eten is er bij mij met de paplepel ingegoten (wat een prachtige en heerlijke cliché woordspeling!). Het was, is en blijft de rode draad in wie ik ben. Doordat ik ben opgegroeid in een gezin waar eten altijd centraal staat met aan de basis de Indische eetcultuur (en daarna nog zo veel meer), zijn mijn eerste herinneringen in de keuken. Voor de oven zittend om te kijken hoe de zelfgemaakte pizza aan het rijzen is. Meehelpen met rijgen van saté, vol bewondering kijken hoe mam de tong van een koe aan het opeten is en haar meehelpen met haar catering bedrijf.

Zolang ik me kan herinneren ben ik in de keuken te vinden, heb ik eten in mijn mond (as we speak) en een camera in mijn hand. Mijn passie voor fotografie is echt gaan leven toen ik in New York woonde. In New York heb ik de opleiding ‘Photography’ gevolgd aan de New York State University. Door zo intensief met fotografie bezig te zijn, dag in dag uit, in een stad als New York is mijn hobby gegroeid tot mijn passie.

Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn twee grootste passies nu bij elkaar komen; Food Fotografie.

Food Fotografie

Ik ben gespecialiseerd in het vastleggen van food verhalen. Het illustreren van levendige scenes van cafés en restaurants, foodfestivals en evenementen, mensen in hun eigen vertrouwde keuken tot scènes in grote miljoenen steden en afgelegen dorpen.

Mijn fotografie stijl is te omschrijven als puur, robuust, levendig, persoonlijk en vol met emotie. Ik word geïnspireerd door, en ben altijd op zoek naar unieke verhalen die het verdienen om te worden gedeeld. OAK Food Photography is mijn identiteit en de weerspiegeling van mijn kijk op de wereld.

Eten is voor mij vaak het startpunt (en eindpunt) van een mooi gesprek. Unieke recepten of bijzondere ingrediënten, verschillend eetculturen, kooktechnieken of dat ene restaurant waar je écht moet gaan eten. Als een food fotograaf kan ik deze gesprekken, herinneringen en ervaringen omzetten naar visuele verhalen. Ik ga de interactie aan in een foto. Ze vertellen een verhaal en laat je verlangen naar meer.

Ik ben graag in het buitenland te vinden om andere eetculturen te ontdekken en daar alles over te leren. Het mooiste van Food Fotograaf; focus op de kleinste details. Een ingelijste foto van 5 generaties die allemaal met evenveel passie het familie restaurant hebben gerund, het met aandacht gekozen servies of een mooie lichtinval dat de avondzon op een warme zomeravond in Italië brengt. Door op details in te ‘zoomen’ zie ik dat eten mensen bij elkaar brengt. Elke cultuur heeft zijn eigen gebruiken en tradities, en toch, het is een taal die we allemaal beamen!

OAK Food Photography is o.a. beschikbaar voor restaurant (horeca) fotografie, culinaire food rapportages en portretten, kookboek en tijdschrift fotografie en evenementen.

Lees op ‘Food Photography hoe ik mijn fotografie stijl vertaal naar een totaal concept of Bekijk het portfolio van OAK Food